Friday, September 22, 2006

Darren Aronofsky: Pi

Den unge amerikanske filminstruktør Darren Aronofsky, som fik sit kommercielle gennembrud med "Requim For A Dream", har i øjeblikket premiere på hans nye film "The Fountain". I forbindelse med dette så jeg i sidste uge hans debutfilm "Pi", en sort-hvid - low budget thriller, som allerede har opnået kultstatus.

Den handler om et ung matematisk geni, Max,som forsøger at finde et system så han kan forudsige aktiemarkedet, i det han antager at hele verden er et stort matematisk system. Både systemet (regering) og religion (mysticisme, kabalah, jøder) er meget interresseret i denne viden og en intens jagt på svaret bliver indledt, samtidig med at Max nedbrydes mentalt.

Som Requiem For A Dream, er denne her film ubehagelig og klaustrofobisk, men samtidig virker den på nogen måder bedre end Requiem. Det sort/ hvide univers og dynamiske klip er med at gøre filmen meget stemningsbetonet og man bliver lukket ind i Max sind som ikke er et rart sted at være. Der er meget åbenlyse referencer og inspiration fra David Lynch og specielt Eraserhead i forhold til absurditeter og de forskellige drømmescenarier. Historien i sig selv er spændene og en konspirationsteori som jeg ikke har set omsat til film endnu (mysteriet om tallet PI som en gennemgående tal som kan ses i alle systemer i verden både naturlige og abstrakte).

Se trailer

0 Comments:

Post a Comment

<< Home